JustGet Forum  

Witamy na JustGet Forum.

Aktualnie przegl±dasz nasze forum jako go¶ć co sprawia, że twoje uprawnienia s± bardzo ograniczone. Po doł±czeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania zał±czników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu!

Je¶li masz jakie¶ problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami.

Wróć   JustGet Forum > GENERAL DISCUSSION > LINUX
Google
Zarejestruj się FAQWspomóż Użytkownicy Chatbox Album Gry! Oznacz Fora Jako Przeczytane

LINUX Wszystko o Linuksie i systemach pokrewnych.

Odpowiedz

Narzędzia w±tku Wygl±d
Stary 20-08-2009, 12:06   #1
Trablu¶
Sierżant

Trablu¶'s Avatar

Miasto: Whole wide world
Podziękował: 29
Otrzymał 20 podziękowa(nia/ń) w 15 postach
Siła Reputacji: 400

Reputacja: Trablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :P
Trablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :P
Open Source Disk Image Creator.

Witam,

To już drugi tydzień jak zostałem administratorem systemów Unixowych w firmie (starego admina szlag trafił). Poprzerabiałem sobie wszystko pod siebie, tak jak tego chciałem, ale nadeszła pora na zrobienie kopii, tak aby się zabezpieczyć przed failami hardware'u. Czy możecie polecić jakie¶ aplikacje, które będ± działać pod Linuxem, a będ± służyć do tworzenia obrazu partycji, tak, aby można go było przywrócić np. z DVD? Chodzi mi o takiego open source'owego Ghosta Do backupowania używam aplikacji Arkeia, ale potrzebuję jeszcze mieć kilka kopii systemu na DVD, tak w razie czego

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez Trablu¶ : 20-08-2009 o 12:07.
Trablu¶ is offline   OdpowiedĽ z Cytowaniem
Stary 20-08-2009, 16:03   #2
Ryu
Chor±ży

Ryu's Avatar

Miasto: Tam gdzie jestem ^-^
Podziękował: 19
Otrzymał 27 podziękowa(nia/ń) w 19 postach
Siła Reputacji: 418

Reputacja: Ryu zjadł/a wszystkie rozumy :P
Ryu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :PRyu zjadł/a wszystkie rozumy :P
Gratki Misiaczku
Teraz jestes na stanowisku aby zalatwic mi prace

Osobiscie uzywalem CloneZilla albo PartImage, obydwie darmowe na licencji GPL.

Daj znac czy Ci sie przydaly

Proud Prezes of JG LOVERS
Member of ART for life crew
Member of "JustGet PlayStation 2 Team"
Proud Member of Justger

Ostatnio edytowane przez Ryu : 20-08-2009 o 16:12.
Ryu is offline   OdpowiedĽ z Cytowaniem
Następuj±ce osoby podziękowaly użytkownikowi Ryu za ten post:
Trablu¶ (20-08-2009)
Stary 20-08-2009, 18:24   #3
Trablu¶
Sierżant

Trablu¶'s Avatar

Miasto: Whole wide world
Podziękował: 29
Otrzymał 20 podziękowa(nia/ń) w 15 postach
Siła Reputacji: 400

Reputacja: Trablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :P
Trablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :PTrablu¶ zjadł/a wszystkie rozumy :P
Dzięki Ryjek, zainstalowałem sobie PartImage i ¶miga jak wariat O to mi wła¶nie chodziło Gracias

Użytkownicy aktualnie czytaj±cy ten w±tek: 1 (0 użytkownik i 1 go¶ci)

Narzędzia w±tku
Wygl±d

Zasady Postowania